torstai 8. lokakuuta 2009

Tanssiva pappi ja muita löytöjä

Aamukävelyllä tie vei Suomalaiseen kirjakauppaan ja alennuslaarien äärelle. Nappasin viikonloppulukemiseksi Erik Wahlströmin romaanin Tanssiva pappi. Se kertoo kansakoulumme isästä Uno Cygnaeuksesta, joka taisi olla melkoinen hulivili.

Lukeminen kohentaa tekstitaitoja. Lukemalla voi oppia tunnistamaan tekstilajeja ja saada ideoita omaan kirjoittamiseen. Lukemalla vahvistaa kirjoittajaminäänsä. On siis monin tavoin hyödyksi ja huviksi uppoutua kirjoihin - niin kauno- kuin tietokirjallisuuden antiin.

Myös lehdet sopivat samaan tarkoitukseen. Itseään voi voimauttaa vaikkapa leikkaamalla lehtipinon erilaisista lehdistä parikymmentä itseä koskettavaa ja kiinnostavaa juttua ja miettimällä, miksi tarttui juuri niihin juttuihin ja mitä ne itsestä kertovat.

Otin maanantaina aloittaneen aikuisryhmän kanssa käyttöön Google Docsin. Harjoittelemme sen avulla prosessikirjoittamista ja tekstien ristiinlukua sekä palautteen antamista. Odotan kokeilulta paljon, joten hiukan jännittää. Google Docs on kätevä työkalu tekstintekoon, ja se on yleistynyt myös yritysten käytössä.

Ei kommentteja: