tiistai 17. elokuuta 2010

Työlki ellää

Paluu töihin on tosiasia, ja nyt on terästäytymisen paikka. Helle teki tehtävänsä kuten myös leppoisa lomailu. Edessä ovat uudet kuviot ja uusien organisaatioiden opettelu. Itse työltä odotan yhtä antoisia hetkiä kuin vanhan tutun työyhteisön tarjoamat ovat olleet.

Olen virkavapaalla lehtoraatistani ja työskentelen alkavan lukuvuoden pääkaupunkiseudulla sekä ammattikorkeakoulussa että Aallossa. Rytmin vaihdos loman jälkeen on aina totaalinen: asiat tuntuvat kaatuvan päälle ja hienot ideat ovat vielä hukassa. Hiukan lohduttaa, että kollegat tuntuvat potevan samaa. Kokemus kertoo, että viikko pari ja sitten taas paiskitaan töitä kuin ei olisi muuta koskaan tehtykään.

Tunnustaudun on-off-ihmiseksi. Ottaa aikansa, joskus tukalan pitkän tuntuisen, ennen kuin pääsen vauhtiin. Kun olen päässyt vauhtiin, jatkaisin jatkamistani. Siirtymävaiheet ovat joka kerta hankalia. Innostavat asiat ja ihmiset lievittävät siirtymien sivuvaikutuksia.

Viime viikon intensiivikurssi oli hyvä lukuvuoden aloitus. Tällä viikolla valmistellaan ja ensi viikolla päästään tositoimiin. Esimakua tulikin jo kahden opinnäytetyön myötä. Molempien tekijät ovat ahkeroineet kesällä varsin tuloksekkaasti. Tekstiversioita on antoisaa lukea ja kommentoida.

Kesällä osallistuin dekkarien ja muiden kirjojen lukemisilon lomassa erääseen lehtiprojektiin. Kirjoitin lääketieteen ammattilaisille tarkoitettuun tapahtumalehteen muutaman jutun, jotka perustuivat tapahtumassa pidettyihin asiantuntijaesityksiin.

Projekti ammatillisesti mainio oppimiskokemus. Oli tutustuttava nopeasti itselle tuiki tuntemattomiin asioihin ja kirjoitettava niistä lyhyehköt artikkelit, joiden piti olla tarkkoja mutta ymmärrettäviä. Tasapainoilu ammattikielen ja journalistisen ilmaisun välillä oli mielenkiintoista puuhaa. Versioita kommentoitiin puolin ja toisin. Jälleen kerran näki, miten tärkeä kirjoitusprosessin osa editointi onkaan. Kirjoittaminen on myös yhteisöllistä toimintaa, ei vain yksin puurtamista.

Kivaa aloittaa työt. Työlki ellää, vaikkei rikastuisikaan muuten kuin henkisesti. Tervetuloa uusi lukuvuosi ja uudet kujeet!

Ei kommentteja: