keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Rakkaat, riittämättömät sanat

Tekstityöläisen taivas on blogi, jossa piipahdan kirjaamassa postauksia tekstityöläisen elämästä. Viestinnän opetuksen ammattilaisena mielenkiintoni suuntautuu vahvasti kirjoittamiseen. Prosessilähtöinen, tekstilajiperustainen ja yhteisöllinen kirjoittaminen kiehtovat.

Sanat ja teksti antavat jatkuvan vastuksen. On niin paljon sellaista, mikä ei hevin antaudu sanallistettavaksi, kuten vaikkapa kuvataide tai ajan mittaan karttunut kokemuksellinen tieto. Tekstit voivat toimia tekojen peilinä, mutta kuva jää aina jollakin tapaa vajaaksi. Ei se mitään. Vaikka sanat eivät aina riitäkään kertomaan, taipuvat ne silti moneen tarpeeseen.

Kimmo Svinhufvud on kirjoittanut mainion kirjoittamisoppaan Kokonaisvaltainen kirjoittaminen. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille, jotka tahtovat viritellä tekstitaitojaan. Svinhufvud antaa kosolti hyviä, käytännöllisiä vinkkejä, joiden toimivuutta olen testannut niin tekstinohjaajana kuin kirjoittajanakin.

Kirjoittaminen on minulle toimintaa. Se on oman itsen ja asian näkyväksi tekemistä. Tekstit ovat maailman hahmottamista ja toisen ihmisen, lukijan, kohtaamista. Ainakin niihin sisältyy toive kohtaamisesta.

2 kommenttia:

//visuaalisestivaativa// kirjoitti...

Vaikka enemmän tuonne graafikkoon olenkin kallellani niin odotan erittäin mielelläni mitä tuleman pitää blogissasi. :)

Tiina Airaksinen kirjoitti...

Kiitos kommentista - tapaamisiin.