tiistai 15. syyskuuta 2009

Verkkotekstien kutojille

Verkkoon, etenkin sosiaaliseen mediaan, kirjoittavia on tänä vuonna hemmoteltu käytännönläheisillä ja kiinnostavilla oppailla. Sain muutama päivä sitten käsiini Katleena Kortesuon napakasti ja hauskasti kirjoittaman Tekstiä ruudulla -kirjan. Tervetullut tuttavuus, josta toivottavasti tulee monelle verkkoviestijälle arjen apulainen.

Kortesuo antaa vinkit toimivaan verkkotekstiin elementti elementiltä:
  • otsikot
  • ingressi
  • kuvitus
  • lainaukset, kainalojutut ja tietolaatikot
  • muotoilut
  • tekstin vuorovaikutteiset osat.

Kirjassa on napakat katsaukset verkon moniin tekstilajeihin, kuten artikkeliin, uutisiin, keskustelupuheenvuoroihin, blogiteksteihin ja sähköpostiviesteihin. Kiitos kirjasta!

Keväällä näki päivänvalon Anja Alasillan ajankohtainen julkaisu Blogi tulee töihin. Siinä on paljon varteenotettavaa asiaa yritysten ja yhteisöjen viestijöille. Erityisansiona on käytännön ohjeistus blogien perustamiseen, ylläpitoon ja seurantaan. Hyvin suunniteltu ja johdettu yritysblogi uudistaa yrityksen viestintää. Alasilta tarkastelee aihetta nimenomaan johdetun viestinnän näkökulmasta. Moni pk-yrittäjäkin hyötyisi blogista, jos päivittäisi medialukutaitonsa.

2 kommenttia:

Katleena kirjoitti...

Tia, kiitos arvostelustasi! Olen iloinen, että kirjani tuntuu hyödylliseltä myös ammattilaisen mielestä.

Tiina Airaksinen kirjoitti...

Ei oo totta: moni tietotyöläinen on jo kirjasi bongannut ja ottanut yhteisönsä voimavaraksi. Todellinen arkityön helpottaja!

t. Tia