perjantai 12. helmikuuta 2010

Palvelu pelaa miten pelaa

Aamun Hesari tuotti taas hämmästyksen hetken. Uutisessa kerrottiin Elisa Viihde -palveluun tehdystä muutoksesta: 36 tunnin automaattinen tallennusmahdollisuus on poistettu. Tilaajat ovat sitoutuneet kahden vuoden asiakassuhteeseen, josta veloitetaan 40 euroa kuukaudessa. Moni on hankkinut palvelun muun muassa tuon nyt poistetun ominaisuuden takia. Kyseessä oli lukemma "beta"-ominaisuus. Sen koeluonteisuudesta ei kerrottu.

Kuinka moni tietää, mitä beta-ominaisuus tarkoittaa? Yrityksen asiakkaitaan kohtaan tuntema ylimielisyys huipentui Elisan palveluliiketoiminnan johtajan Mikael Rönnbladin kommenttiin: "Olemme tunteneet, että tämä [beta] on yleisesti käytössä oleva termi, kuten www."

Myös VR ilahdutti lukijoita mainoksellaan. "Mukavat työmatkat lähimmältä asemalta." Niinpä, tänä talvena olemme saaneet nauttia junamatkailun eduista. VR:n kilpailusta voi voittaa matkoja. Kivaa.

2 kommenttia:

Kimmo Svinhufvud kirjoitti...

Mäkin haukoin henkeäni tätä lukiessani. Hesari todennäköisesti kärjistää, mutta kyllä Elisassakin kannattaisi miettiä, mitä suusta päästetään.

Tiina Airaksinen kirjoitti...

Kimmo, kiitos kommentista. Media on armoton, joten yritysviestijöiden kannattaa olla valppaina niin puhuessaan kuin kirjoittaessaan. Ylimielisyys kostautuu, eikä selityksen makua ainakaan Elisan tapauksessa saa pyyhityksi pois.