keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Avit ja elyt ja blogit

Vuodenvaihteessa luovuttiin lääneistä ja tilalle tulivat avit eli aluehallintovirastot. Tuli myös joukko elyjä, jotka kuulemma ovat elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksia. Vai lienevätkö ELYjä? Ja avi kai kirjoitetaan suuraakkosin AVI. Hienoa olla pitää. Mitä vikaa oli lääneissä ja miksi piti keksiä kapulakielisiä nimiä?

Kotus eli Kotimaisten kielten tutkimuskeskus lähetti oma-aloitteisesti lausunnon, jossa otti kriittisesti kantaa nimiuudistuksiin. Erkki Lyytikäinen totesi Hesarin kuukausiliitteessä lakonisesti, että kielen asiantuntijoita taidettiin pitää muutosvastarintaisina. Kaikki ne sekaantuvatkin suunnittelijoiden töihin. Kielen asiantuntijat askarrelkoot omissa hiekkalaatikoissaan. Siellä he sitten voivat lapsenomaisesti toivoa: "Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku." Vaikutusvaltaa heillä ei ole.

Jotain kivaakin on kerrottavana näin vuoden alkutaipaleella. Kokeilin ensi kertaa viestinnän kurssillani blogitehtävää. Opiskelijat perustivat tiimiblogeja ja postasivat innoittuneita kirjoituksia mainoskielestä. He myös kommentoivat toistensa postauksia. Prosessia oli kiinnostavaa seurata. Työtapaa kannattaa jatkaa ja jalostaa.

Ei kommentteja: