maanantai 2. marraskuuta 2009

Turbulenttia tekstitoimintaa

Tekstityöt ovat lennättäneet pitkin poikin, eikä bloggaushetkiä ole ollut. Maanantai-iltaisin olen kokeillut tekstityöpajoja ja havainnut ne mukavaksi, konkreettiseksi työtavaksi. Konseptia pitää vielä kehitellä. Nyt molemmissa pajoissa työskennellään joka toinen viikko, ja ryhmä kokoontuu kolme kertaa. Neljäs tapaaminen olisi tarpeen, nyt prosessi jää hiukan kesken.

Jouluksi valmistuvat pakertavat opinnäytetöitään. Raportteja tunkee postista päivittäin. Taso vaihtelee, on kuitenkin pääosin ihan hyvä. "Hyvyys" tarkoittaa sitä, että rakenne on johdonmukainen ja tasapainoinen, isot asiat erottuvat pienemmistä, lähteitä on käytetty mielekkäästi ja ne on merkitty tekstiin ohjeiden mukaisesti ja ilmaisu on täsmällistä.

Keskiviikkona käväisin kollega-ystäväni kanssa Kajaanissa. Siellä oli amk-opinnäytetöiden ohjaajien koulutus, jossa molemmat pidimme esityksen. Oma teemani oli "toiminnallinen opinnäytetyö tekstinä".

Käteen osui uusi julkaisu, Onnentaidot. Tekijät ovat Antti S. Mattila ja Pekka Aarninsalo). Kirja sisältää ytimekkään fakta-annoksen sekä monta käytännön harjoitusta. Osa harjoituksista on kirjoitustehtäviä, jotka miellän voimaannuttaviksi. Pitääpä kokeilla!

Ei kommentteja: