tiistai 16. maaliskuuta 2010

HimosKieltä elämysmatkailijoille

Keski-Suomen Jämsässä sijaitsee Himos, tuo suksi-Suomen keskipiste. Himos on kaupungin matkailuvaltti, joka vetää puoleensa niin koti- kuin ulkomailta saapuvia. Oma tarkastelukulmani on ulkopuolisen: puolisoni on jämsäläissyntyinen, minä stadin kasvatti. Emme ole olleet Himoksen asiakkaita, mutta seuraamme sen toimintaa kiinnostuneina. Toiminta on nykyaikaista ja kasvu kiihkeää. Mutta.

Himoksen ja HimosLomien sivut ovat jääneet tekstin- ja kielenhuoltoa vaille. Kielenhuoltajan kärttyisä käsi ole päässyt niitä koskettamaan. Markkinointikielen kauheimmat kukkaset saavat vapaasti rehottaa.

Vai mitä tuumata näistä?

Tarjolla ovat HimosLomat (vaihtoehtoisena muotona Himos Lomat), HimosAreena, HimosAreena Alppitalo, Himos Ravintola, Himos Hotelli, Himos Liiteri ja HimosCenter.

Eikä siinä kaikki. Sesonkituotteena on muun muassa Uuden vuoden vaihto. Voi osallistua myös Lasketellen Bonusta -tapahtumaan tai jopa VihkiäiSki-tilaisuuteen. Luola tilausravintolassa voi aterioida, ja hemmottelua kaipaavat voivat kustantaa tai kustannuttaa itselleen AreenaCocktailin kylmät tai lämpimät herkkupalat. Jos nämä eivät vielä vakuuta tai innosta, houkuttanee Mountain Dew Snow Park.

Tämän kaiken ja paljon muuta lupaa HimosMaailma.

Jämsän anoppilassa saan kunnon koillishämäläis-keskisuomalaista kotiruokaa, konstailematta. Sesonkiherkkuna nautin siellä kernaasti joulun aikaan esimerkiksi Suomen parasta imellettyä perunalaatikkoa. Ja kuuntelen anopin väärentämätöntä jämpsäläistä puheenpartta, jota muodin oikut eivät ole pahoinpidelleet.

Ei kommentteja: