keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

"Meillä ei kiskota munista"

Tämä päivä sujahtaa vielä tekstitöissä ja parin viikon varrelle kertyneiden pikku rästihommien hoitelussa. Sitten rauhoitutaan pääsiäisen viettoon. Pääsiäisperinteisiimme kuuluvat lampaanpaisti, Oululaisen mämmi sekä pääsiäismunat ja -puput.

Viime pääsiäisen alla oli erään helsinkiläisen herkkupuodin ovessa lappu "Meillä ei kiskota munista". Jäipähän mieleen ja naurattaa vieläkin. Lohkaisiko kauppias tietoisesti vai vahingossa?

Lampaalle tulee punaviini-hunaja-valkosipuli-yrttimarinadi. Yrtteinä ovat timjami ja rosmariini. Paistin kaveriksi tuumasimme italialaista valpolicellaa tai ripassoa. Mämmivertailun kunkkuna on Oululaisen mämmi, jossa yhdistyvät jumalainen maku ja ihana ulkonäkö.

Munat ja puput ovat jo löytäneet tiensä jakajien kätköihin. Tummasuklaapuput olivat ehtineet loppumaan, mikä vähän kismittää. Oma vika, olisi kannattanut toimia ajoissa.

Kaupunkisuunnittelua ja -taidetta käsittelevän tekstin tarkastus on loppusuoralla. Pääsiäisenvietto on mukava aloittaa, kun ei jää ajankohtaisia töitä roikkumaan.

Blogi vetäytyy pääsiäistauolle. Rauhallista, ravitsevaa ja rentouttavaa pääsiäistä!

Ei kommentteja: